Nerandate norimo duomenų rinkinio, o gal esamam duomenų rinkiniui turite pastabų? Tuomet peržiūrėkite jau registruotus poreikius duomenų rinkiniams. Jeigu sąraše nerasite atitinkančio poreikio - registruokite naują.

Teikti poreikį

Prenumeruoja: 2

Poreikio peržiūros: 34

Verslui labai svarbu nustatyti ryšius tarp įmonių, pvz. dukterinės/motininės įmonės ar įmonės priklausančios tam pačiam (fiziniam/juridiniam) asmeniui. Šiuo metu iš jokių viešai prieinamų duomenų neįmanoma nustatyti įmonių ryšių.

Duomenys svarbūs įmonių kredingumo ir patikimo vertinimui. Bankai tą informaciją renka KYC (pažink savo klientą) tikslais, bet remiasi klientų pateikta informacija. Atvėrus duomenis būtų galima sukurti įmonių ryšių vertinimo standartą.

Duomenys apie apie naudos gavėjus (JANGIS) jau yra dalinai atviri, jie rodo skaičius kiek kiek įmonė turi naudos gavėjų, tačiau iš agreguotų duomenų neįmanoma nustatyti įmonių ryšių. Kadangi akcininkų duomenys gali būti jautresnė tema ir nebūtinai vieša informacija, galima būtų teikti nuasmenintus duomenis, pvz. panaudojant sistetinį ID, tačiau tam pačiam asmeniui būtų priskirtas konkretus sintenis ID, kad būtų galima identifikuoti kuriuose kituose juridiniuose asmenyse tas fizinis ar juridinis asmuo dalyvauja.

Juridiniai amenys kaip akcininkai gal būt galėtų būt viešinami nuasmeninant tik fizinius asmenis.

Pageidaujama minimali duomenų rinkinio apimtis:
- Juridinio asmens kodas
- Naudos gavėjo tipas: Lietuvos fizinis asmuo, Lietuvos juridinis asmuo, Užsienio fizinis asmuo, Užsienio juridinis asmuo
- Akcijų dalis % arba kokia nors kategorija: pvz. kontrolinis paketas (>50%), reikšminga (25-50%), maža (iki 25%)
- Naudos gavėjo/Akcininko sintetinis ID arba juridnio asmens kodas

Būsena Pateiktas
Registravimo data 2024 m. kovo 20 d., 15:20
Atnaujinimo data 2024 m. kovo 20 d., 15:20
Patinka: 0

Komentarai

Komentuoti gali tik prisijungę naudotojai