Nerandate norimo duomenų rinkinio, o gal esamam duomenų rinkiniui turite pastabų? Tuomet peržiūrėkite jau registruotus poreikius duomenų rinkiniams. Jeigu sąraše nerasite atitinkančio poreikio - registruokite naują.

Teikti poreikį

Prenumeruoja: 1

Poreikio peržiūros: 34

Pageidaujama kas mėnesį atnaujinama Įvertintų vaistinių preparatų paraiškų informacija. Ši informacija šiuo metu jau yra skelbiama pasinaudojant Microsoft Power BI platformą, Informaciją šiuo metu skelbia Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba prie LR Sveikatos Apsaugos Ministerijos.

Atkreipiu dėmesį, kad bent šiuo metu BI platformoje vertinti duomenis itin nepatogu. Iki VVKT svetainės atnaujinimo, tokia pati informacija buvo teikiama ir excel failuose, kas itin palengvindavo jų peržiūrą.

Pageidaujama informacija apsiriboja tik jau šiuo metu skelbiamais duomenimis tik pateikiant patogesnį jų formatą: csv, tsv, txt, ar xlsx.

Būsena Įvertintas
Registravimo data 2024 m. sausio 6 d., 00:34
Atnaujinimo data 2024 m. vasario 20 d., 13:34
Patinka: 0

Organizacijos atsakymas:

Informuojame, kad siekiant atliepti pareiškėjų poreikį matyti vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių paraiškų vertinimo eigą ir vykdant Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro 2002 m. balandžio 5 d. įsakymo Nr. 159 „Dėl vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių įrašymo į kompensavimo sąrašus ir jų keitimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ 31 punkto nuostatas, Valstybinė vaistų kontrolės tarnybos prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – Tarnyba) tinklalapyje informacinėje švieslentėje teikia informaciją apie pateiktų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių paraiškų vertinimo eigą. Švieslentė yra parengta naudojant Microsof Power BI įrankį, kuriame nėra techninės galimybės pateikti informaciją užklausoje nurodytais formatais. Pažymėtina, kad švieslentės paskirtis - suteikti galimybę realiu laiku matyti esamą situaciją bei jos pokyčius per norimą laikotarpį. Atsižvelgiant į tai, kad švieslentė yra susieta su Tarnybos viduje naudojama paraiškų duomenų baze, saugumo sumetimais išorės vartotojams nenumatyta galimybės parsisiųsti Power BI švieslentėje skelbiamos informacijos. Atkreiptinas dėmesys, kad pradėjus naudoti Power BI įrankį, jame skelbiama informacija buvo koreguota atsižvelgiant į pareiškėjų nurodytas pastabas.

Komentarai

user-icon

Tomas Lasys
Dėkoju už atsakymą. Suprantu, kad šiuo metu duomenys yra skelbiami realiu laiku pagal įsakymą Nr. 159 bei, kad tiesioginis failų atsiuntimas iš Microsoft Power BI įrankį gali sukelti saugumo spragas, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad prašymas buvo teiktas remiantis Lietuvos Respublikos Ekonomikos ir Inovacijų ministro 2020 m. gruodžio 28 d. įsakymo Nr. 4-1150 "Dėl Duomenų atvėrimo tvarkos aprašo patvirtinimo", kurio vienas iš tikslų yra sudaryti palankias sąlygas pakartotiniam duomenų naudojimui. Kadangi prašomi duomenys jau yra susisteminami ir kaupiami, vienintelis trūkumas yra pateikimo formatas. Pagal šį prašymą duomenų atnaujinimas kas mėnesį ar du būtų pakankamas (realaus laiko atnaujinimai, kaip kad yra švieslentįėje, nebūtini).
2024-02-20 16:41

Komentuoti gali tik prisijungę naudotojai